Turta de praz

Printeaza

Turta de praz

Ingrediente :Turta de praz

  • 250 g faină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş de ou pentru aluat
  • 1 jumătate linguriţă de sare
  • 800 g praz
  • 50 g unt
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se face un aluat cu faina, untul, gălbenuşul de ou, sare şi puţină apă, cât să iasă un aluat fraged .

Se face o bilă şi se lasă 1 oră la rece (nu în frigider) .Se taie prazul în bucăţi de 2-3 cm .

Se fierbe în apa sărată 10 minute se călesc 10 minute în unt cu sare, piper se bate un gălbenuş cu smântână, se adaugă peste praz .

Aluatul se separă în 2 părţi partea mai mare se întinde şi se pune într-o formă de tartă.

Se umple cu prazul se acoperă cu a doua foaie de aluat Se lipesc marginile celor 2 foi cu puţină apă .Se înţeapă cu o scobitoare Se pune la cuptor până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.