Turtă de morcov şi praz

Printeaza

Turtă de morcov şi praz din: morcovi, praz, oua, unt, iaurt, faina, piure de cartofi, praf de copt, sare si piper.

Ingrediente:Turta_de_morcov_si_praz

  • 2-3 morcovi fierti si tocati marunt
  • 1 fir de praz mai mare
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 125 ml iaurt de baut
  • 2-3 linguri cu faina
  • 100 g piure de cartofi
  • 1 plic cu praf de copt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă făina şi praful de copt într-un vas mai mare. Separat, într-un castron, bate ouăle până ce-şi mă­resc volumul. Adaugă untul topit şi amestecă din nou bine de tot.

Pune făina şi iaurtul alternativ, până ce obţii un aluat precum cel de clătite, dar un pic mai gros. Adaugă morcovii, piureul de cartofi şi prazul tocat în rondele şi călit un pic.

Amestecă, sărează, piperează după gust şi toarnă totul într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 de minute. Lasă să se răcorească, scoate din formă si taie.

Turtă de morcov şi praz

Turta_de_morcov_si_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.