Turta de dovlecei

Printeaza

Turta de dovlecei

Ingrediente:Turta de dovlecei

  • 3-4 dovlecei
  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 1 ceşcută lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm dovleceii şi îi radem pe o râ­zătoare mai mare. Presărăm puţină sare, lăsăm să stea cîteva minute, apoi îi stoarcem.

Punem într-o cratiţă o bucăţică de unt sau de untură şi ceapă tăiată sub­ţire şi lăsăm să se moaie puţin la foc. Adăugăm şi dovleceii, pe care îi lăsăm cîteva minute să se moaie încet.

Batem bine ouăle. Punem sare, piper şi lapte. Amestecăm cu dovleceii răciţi puţin Ungem o cratiţă cu unt sau cu altă grăsime şi răsturnăm în ea dovleceii, ne­tezind frumos cu lingura. Dăm la cup­tor moale.

Cînd este gata, scoatem turta pe o far­furie rotundă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.