Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet şi sos brun

Printeaza

Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet şi sos brun

Ingrediente:Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet şi sos brun

  • 1,400 kg muşchi de vacă
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 400 g conopidă
  • 3 cartofi mari
  • 300 g mazăre
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 150 g unt
  • 1/2 lingură de făină
  • 1 ou
  • pesmet
  • 2 linguri sos brun

 

Mod de preparare:

Se taie 8 turnedouri şi la fiecare se face o tăietură din margine pînă în mijlocul turnedoului. Ciupercile se toacă şi se sotează cu ceapă, sare, puţină făină, mărarul tocat, apoi se pune 1 ou crud şi piper.

Cu această com­poziţie se umplu turnedourile. Cartofii se taie în 8 felii (de mărimea turne­doului) şi se prăjesc.

Turnedourile se prăjesc la tigaie, se pun pe un platou peste fiecare bucată de cartof.

Se garnisesc cu mazăre sotată în unt şi conopida cu pesmet.

Sosul se serveşte separat la sosieră (se face în tigaia în care s-au fript turnedourile cu 2 linguri sos brun şi 1/2 pahar vin).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.