Turnedouri la cuptor in foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera

Printeaza

Turnedouri la cuptor in foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera

Ingrediente:Turnedouri la cuptor in foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera

  • 1,400 kg muşchi de vaca
  • 200 foitaj
  • 3 ouă
  • 200 ficat de pasăre
  • 80 g şuncă
  • 40 g caşcaval
  • 3 linguri sos alb
  • 150 g macaroane
  • 400 g mazăre jină
  • 200 g ciuperci
  • 200 g unt
  • sare
  • piper

Turnedourile (medalioanele) sant felii mai groase de muşchi de vacă. tăiate din mijlocul muşchiului. De obicei se servesc pe crutoane din painie sau pe crochete de cartofi şi se frig la tigae sau la grătar.

Mod de preparare:

Turnedourile se trec la foc iute un minut, pe ambele părţi şi se dau la rece. Ciupercile tocate se sotează cu unt, se amestecă cu o lingură de sos alb, apoi se dau la rece.

Se întinde foitajul subţire. Se taie pătrate de 7×7 cm, in fiecare pătrat punandu-se cîte un turnedou si cîte o lingură de ciuperci.

Se împăturesc artistic, se aşază pe o tavă, se ung cu gălbenuş şi se dan la cuptor încins 12 minute. Separat se prepară budinca de macaroane cu ficatul şi şunca tăiate julien, 2 ouă crude, sare, caşcaval ras, se dau la cuptor în baie de apă (bain-marie).

Budinca se pune pe mijlocul unui platou iar turnedourile şi mazărea împrejur.

Separat se serveşte la sosieră sos Madera.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.