Turendouri a la Cluj

Printeaza

Turendouri a la Cluj din: muschi de vita, ciuperci, ceapă, conopidă, cartof, mazăre, marar, patrunjel, sare, piper, unt, faina, ou, pesmet, sos brun.

Ingrediente:Turendouri a la Cluj

  • 1,5 kg muşchi de vită
  • 300 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 400 g conopidă
  • 3 cartofi mări
  • 300 g mazăre
  • mărar
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 150 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • 1 ou
  • pesmet
  • 2 linguri de sos brun

 

Mod lucru:

Tăiaţi 8 turendouri şi, la fiecare, faceţi-i câte 1 tăietură din margine către mijloc. Tocaţi ciupercile mărunt, sotaţi-le în unt cu ceapă, sare, puţină făină, mărar tocat, 1 ou crud, piper.

Cu această compoziţie umpleţi turendourile.

Tăiaţi cartofii în felii de mărimea turendourilor şi prăjiţi-i. Prăjiţi turendourile şi puneţi-le pe câte o felie de cartof. Garnisiţi cu mazăre călită în unt, cu conopidă şi pesmet.

Pregătiţi sosul în grăsimea rămasă de la prăjirea turendourilor, puneţi sos brun şi 1/2 pahar cu vin. Se poate servi.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.