Trufe cu portocale

Printeaza

Trufe cu portocale din: unt, creme double, ciocolata alba, lichior de portocale, fistic.

Ingrediente:Trufe cu portocale

  • 30 g unt
  • 80 g creme double
  • 223 g glazură de ciocolată albă
  • 1 lingură de lichior de portocale
  • 100 g ciocolată albă
  • 4 linguri de fistic pisat

 

Mod de preparare:

Untul împreună cu creme double se pun într-o cratiţă, apoi amestecul se fierbe circa 1 minut, amestecând continuu.în continuare, se mărunţeşte glazura şi se adaugă în cratiţă, după care se amestecă până când se topeşte. La final, se toarnă lichiorul de portocale şi se amestecă.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, peste care se întinde apoi masa şi se lasă 2 ore la răcit. După ce au trecut cele 2 ore, din această masă se modelează circa 20 de bile, apoi se lasă din nou 30 de minute la rece.

Se topeşte ciocolata în bain-marie, în care se scufundă apoi pe rând trufele de portocale. Acestea se lasă apoi la scurs şi se aşează pe hârtia de copt. Peste se presară fistic, după care trufele se lasă la întărit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.