Trufe cu mascarpone si coniac

Printeaza

Trufe cu mascarpone si coniac din: ciocolata, cacao, mascarpone, coniac, galbenus.

Ingrediente:Trufe cu mascarpone si coniac

  • 300 g ciocolată
  • 250 g mascarpone
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri cu coniac
  • cacao

 

Mod de preparare:

Rupe ciocolata în bucăţi într-un castron pe care îl pui în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron. Datorită căldurii, ciocolata se va topi.

Adaugă gălbenuşurile proaspete şi coniacul, iar când s-au încorporat, pune crema mascarpone rece. Amestecă bine şi repede şi dă la rece până începe să se întărească puţin.

Răstoarnă compoziţia pe o foaie de pergament, rulează cu atenţie (aproximativ de grosimea unei bomboane) şi strânge bine la capete.

Dă din nou la rece câteva ore. înainte dea le servi, taie felii potrivit de groase, modelează-le uşor în palmele pudrate cu cacao.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.