Trufe de ciocolată si fructe uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de trufe de ciocolata si fructe uscate din: ciocolata menaj, smantana dulce, fructe uscate, zahar pudra, caao neagra si ciocolata alba.

Ingrediente:Trufe de ciocolată si fructe uscate

pentru trufe:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 g fructe uscate
  • 30 g zahar pudra

pentru decor:

  • cacao neagra
  • fructe uscate
  • ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare:

Pune smântână şi ciocolata tăiată bucăţi într-o crăticioară şi încălzeşte-le la foc mic, amestecând cu lingura până când obţii o cremă netedă, apoi las-o să se răcească.

Incorporează fructele uscate tăiate mărunt, apoi adaugă zahărul pudră şi amestecă bine. Acoperă vasul şi pune-l 30 de minute în frigider.

Ia cu lingura din compoziţie şi modelează biluţe. Lucrează foarte repede, ca să nu se topească.

Tăvăleşte trufele prin cacao, prin fructe uscate tocate foarte mărunt sau ciocolată albă rasă şi ţine-le în frigider până când le servesti.

Trufe de ciocolată si fructe uscate

Trufe de ciocolată si fructe uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.