Trufe de ciocolată albă şi cozonac

Printeaza

O reteta delicioasa de trufe de ciocolata alba si cozonac din: ciocolata alba, cozonac, rom, fulgi de migdale, coaja de portocale si ciocolata menaj.

Ingrediente:Trufe de ciocolată albă şi cozonac

  • 200 g ciocolată albă
  • 120 g cozonac (sau panettone)
  • 3 linguri rom

pentru decor:

  • fulgi de migdale
  • coajă de portocală confiată
  • ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Taie mărunt ciocolata albă, pune-o într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie. Intre timp, sfărâmă cozonacul şi stropeşte-l cu rom. Amestecă bine cu mâinile. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi încorporează cozonacul.

Amestecă bine şi lasă compoziţia să se răcească, apoi formează trufele, aşezându-le în cupe mici de hârtie. Decorează-le, după gust şi fantezie, cu fulgi de migdale prăjite, coajă de portocale confiată şi ciocolată. Păstrează-le la rece până când le serveşti.

Trufe de ciocolată albă şi cozonac

Trufe de ciocolată albă şi cozonac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.