Trucuri pentru un aluat perfect

Printeaza

Pentru a obţine aluatul dorit, trebuie să respecţi câţiva paşi:

Aluatul sfărâmicios: Ingredientele folosite trebuie să aibă aceeaşi temperatură. Inlocuieşte oul întreg cu două gălbenuşuri. Aluatul se lucrează repede, ca nu cumva margarina sau untul să se topească.

Aluatul dospit: Foloseşte numai drojdie proaspătă. Aluatul trebuie lucrat mult şi vârtos cu mâna, pentru a deveni elastic (fereşte-l de curenţii de aer!). Dulciurile din aluat dospit se coc la căldură potrivită; altfel, se formează o crustă la suprafaţă şi rămân crude în interior.

Aluatul fraged: Ingredientele folosite trebuie să fie foarte reci. Apa se toarnă uşor, până când aluatul se desprinde de mână şi poate fi adunat sub formă de minge. Lasă-l să se odihnească la rece minimum o oră.

Blatul de tort: Din clipa în care începi să amesteci ingredientele, nu face nici o pauză, iar când aluatul e gata, bagă-l imediat la cuptor. Cerne făina de două ori, ca să fie bine aerisită. Prepară aluatul seara şi lasă-l la frigider până a doua zi (se va tăia mai uşor în felii).

Trucuri pentru un aluat perfect

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.