Trucuri despre deserturi minunate

Printeaza

Trucuri_despre_deserturi_minunateAluaturile clasice de plăcintă sunt preparate cu grăsime vegetală solidă. Secretul pentru un aluat fraged constă în a nu prea mult la adăugarea apei în amestecul de făină şi grăsime vegetală. Ingredientele trebuie să fie măsurate cu precizie, combină cât mai omogen fîna şi sarea, apoi se adaugă grăsimea vegetală şi apa. Se foloseşte apă rece de la gheată.

Ca să economisiţi timp, pregătiţi o singură dată aluat pentru mai multe foi de plăcinte şi păstrati-l în congelator. Modelaţi bile de aluat, vor ocupa mai puţin spaţiu. Inainte de prepararea plăcintei, lăsaţi aluatul să se dezgheţe peste noapte în frigider.

Plăcintele cu fructe se lasă la răcit cel puţin o oră înainte de servire. Se pot păstra la temperatura camerei timp de o zi. Pentru a le păstra mai mult, se acoperă şi se tin la frigider cel mult cinci zile. Plăcintele cu cremă se răcoresc pe grătar circa o oră, apoi se pun la frigider pentru cel puţin trei ore înainte de servire. Se pot păstra la frigider maximum trei zile.

Făina albă este cea folosită în mod curent la prăjiturile de casă. Din făina specială pentru prăjituri se obţin preparate cu o textură mai fragedă şi mai delicată. Făina cu agent de creştere conţine respectivul agent, plus sare.

Pentru a se coace uniform, e important ca fursecurile să aibă aceleaşi dimensiuni. In general, ele se lăţesc şi se întind la copt, rezultând o suprafaţă neregulată. Pentru a le depozita, asigurati-vă că s-au răcit complet.

Prăjiturile moi şi cele crocante se păstrează în cutii diferite, închise etanş. Altfel, umezeala din prăjiturile moi va conduce la ” | înmuierea celor crocante, făcându-le să-şi piardă calităţile. Si gusturile se pot amesteca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.