Triunghiuri dulci

Printeaza

O reteta de prajitura cu zahar tos, nuca de cocos, faina, unt, esenta de migdale, miere, lapte condensat, pudra de scortisoara, frisca si sos de ciocolata.

Ingrediente:Triunghiuri dulci

  • 115 g zahăr tos
  • 50 g nucă de cocos
  • 100 g făină
  • 115 g unt
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • o linguriţă de esenţă de migdale
  • două linguri de miere
  • 400 lapte condensat
  • o lingură de pudră de scorţişoară
  • frişcă
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Zahărul tos se amestecă bine cu făina, zahărul vanilinat, jumătate din pudra de scorţişoară şi nuca de cocos. Se adaugă 85 g unt topit, se amestecă şi compoziţia rezjl- tată se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce în cuptorul |hcirs, se coace 10-15 minute la foc potrivit şi între timp se prepară caramelul. Untul rămas se pune la topit într-o oală împreună cu mierea. Când untul s-a topit, se adaugă laptele condensat, pudra de scorţişoară rămasă, esenţa de migdale, se amestecă şi se fierbe 10-12 minute.

Se toarnă peste aluatul din tavă, se intTOTuce în cuptor şi se mai coace 10-15 minute la foc potrivit. Se lasă să se răcească com­plet, se taie triunghiuri potrivit de mari şi se aşază pe un platou. Se servesc decorate cu frişcă şi sos de ciocolată

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.