Trigoane cu piept de pui si praz

Printeaza

Trigoane cu piept de pui si praz din: foi de placinta, piept d epui, praz, ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, susan, ulei.

Ingrediente:Trigoane_cu_piept_de_pui_si_praz

  • foi de placinta
  • 2 piepti de pui
  • 2 fire de praz
  • 100 g ciuperci
  • 2 linguri cu smantana
  • 50 ml vin alb
  • 1 catel de usturoi
  • susan
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie carnea în fâşii sau cubuleţe. încinge două linguri cu ulei şi rumeneşte puiul împreună cu ciupercile, prazul şi usturoiul (toate feliate) şi amestecă să nu se ardă. Când s-a frăgezit carnea, toarnă vinul şi lasă să scadă.

Da deoparte cinci minute, apoi adauga smantana si, dupa gust, un varf de lingurita de tarhon. unge cu ulei jumatate din suprafata a doua foi de placinta suprapuse si pliaza pe diagonala pete partea neunsa.

Pune o lingura cu umplutura intr-o parte a aluatul si indoaie foaia la 90 de grade.

Unge cu puţin ulei foaia de aluat rămasă şi împătureşte spre capătul aluatului, formând astfel triunghiul.

Aşază trigoanele în tava tapetată cu hârtie de copt, presară susan şi dă la cuptorul încins până v ce pateurile capătă o culoare apetisantă.

Trigoane cu piept de pui si praz

Trigoane_cu_piept_de_pui_si_praz

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place, imi place mult ce ai postat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.