Trigoane cu fructe confiate şi proaspete

Printeaza

O reteta de trigoane cu fructe confiate si proaspete din: foi subtiri de placinta, albus, ulei de arahide, gem de prune, caise confiate, miez de nuca, migdale, alune de padure, stafide, portocala, brandy si zahar.

Ingrediente:Trigoane cu fructe confiate şi proaspete

pentru aluat:

  • 350 g foi subţiri de plăcintă
  • 1 albuş
  • 1 1 ulei de arahide pentru prăjit

pentru umplutură:

  • 120 g gem de prune
  • 70 g caise confiate
  • 50 g miez de nucă
  • 50 g migdale
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g stafide
  • 1 portocală
  • 1/2 pahar brandy

pentru decor:

  • 30 g zahar

Mod de preparare:

Pune miezul de nucă, migdalele, alunele curăţate de pieliţe şi caisele în blender şi mixează-le circa 1 minut. Toarnă într-un castron fructele tocate, stafidele şi jumătate din cantitatea de brandy în care le-ai înmu­iat. Adaugă gemul şi coaja de portocală rasă şi amestecă bine.

Intinde aluatul şi taie-1 pătrate cu la­tura de circa 10-12 cm. Unge bucăţile de aluat cu albuş bătut şi pune pe jumătate din suprafaţa lor o lingură cu vârf de umplutură.

Pliază aluatul pe diagonală, formând triunghiuri şi lipeşte-le marginile unse cu încă puţin albuş bătut.

Pune câte un triunghi în baie de ulei încins şi prăjeşte-le câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate-le cu paleta pe hârtie absorbantă. Aranjează trigoanele pe un platou, pre- sară-le cu zahăr pudră cernut şi serveşte-le.

Trigoane cu fructe confiate şi proaspete

Trigoane cu fructe confiate şi proaspete

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.