Traistute cu gem

Printeaza

O reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de capsuni, ou, unt, zahar si faina.

Ingrediente:Traistute cu gem

  • 100 g branza de vaci
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 150 g gem de capsuni
  • 1 ou

crusta de aluat:

  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 50 g faina

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul pentru trăistuţe: se amestecă brânza de vaci cu unt şi făină; se frământă. în cazul în care este prea tare, se mai adaugă câteva linguri de lapte. Se întinde o foaie de aluat şi se taie cu rotiţa pătrăţele de 6×6 cm.

In mijlocul fiecărui pătrat se aşază câte o lingurăde gem şi se pliază colţurile spre mijlocul pătratului; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se bate oul. Se prepară aluatul pentru crustă: se amestecă untul cu zahăr şi făină, frământând cu vârfurile degetelor. Se ung trăistuţele cu ou şi se presară firimituri de aluat; se coc la cuptor cca 15 minute.

Traistute cu gem

Traistute cu gem

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.