Tortuleţ cu portocale

Printeaza

Tortuleţ cu portocale

Ingrediente:Tortuleţ cu portocale

  • 375 g făină
  • praf de copt
  • 80 g unt
  • 150 g nucă măcinată
  • 3 ouă
  • 500 ml frişca
  • 100 g zahăr
  • 80 g cacao
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • sare
  • 50 g migdale
  • 4 portocale
  • pudră de scorţişoară
  • un sfert de linguriţă de pudră de cuişoare

Preparare:

Intr-un bol mai mare se pun zaharul tos, zahar vanilat, oualele, untul si un praf de sare. Se mixează pînă cînd devine ca o cremă, se adaugă sucul de la o portocală şi făina amestecată cu un pliculeţ cu praf de copt.

Se presară o parte din nuca măcinată, se amestecă şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt. Se introduce în cuptor şi se coace pînă cand dacă introducem o scobitoare în aluat aceasta iese curată. Se scoate din cuptor, se ia din tavă şi se lasă să se răcească complet.

Frişca se mixează, se amestestecă bine cu cacaua şi se introduce la rece. Cu sucul de la portocalele rămas se însiropează blatul de tort tăiat în două părţi, se unge cu crema de ciocolată amestecată cu restul de nucă, se decorează cu migdale şi se introduce la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.