Tortul şi Pâinea Anului 2015 gust, inovaţie şi ingrediente indigene

Printeaza

GastroPan_2Numeroşi brutari şi cofetari din toată ţara vor intra în cursa pentru premierea celei mai inovatoare pâini şi a celui mai gustos tort, cu prilejul expoziţiei GastroPan. Dincolo de trofeele şi premiile puse la bătaie, câştigătorii vor beneficia de o promovare mediatică intensă. În plus, reţeta Tortului Anului va putea fi preluată de mai mulţi producători din ţară, produsul ajungând astfel la cât mai mulţi consumatori.

Concursurile GastroPan se vor desfăşura în cadrul celei mai mari expoziţii dedicate sectorului de panificaţie, cofetărie şi HoReCa, ce se va desfăşura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureş. Dintre cele 8 categorii competiţionale, concursurile care desemnează Tortul şi Pâinea Anului 2015 sunt cele mai importante, atât pentru concurenţi cât şi pentru publicul larg.

Cel mai gustos tort obţinut din ingrediente indigene va fi Tortul Anului 2015

Competiţia pentru desemnarea celui mai bun tort din 2015 îi provoacă pe concurenţi să dezvolte un tort gustos şi inovator folosind ingrediente disponibile pe plan autohton, reinventând reţete consacrate şi adaptându-le la noile tendinţe alimentare. Trofeul Tortul Anului 2015 va fi atribuit concurentului care prezintă cel mai gustos tort obţinut pe baza unei reţete originale, din ingrediente preponderent indigene. Juriul va analiza calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziţia cremelor, ingredientele folosite, caracterul sănătos al acestora dar şi armonia dintre conţinutul şi decorul tortului.

Cofetăria care îşi va adjudeca trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie interesat, cu condiţia de a respecta reţeta originală şi de a promova produsul sub denumirea de „Tortul Anului 2015 – GastroPan”.
O pâine ce respectă tradiţia şi adoptă inovaţia va fi Pâinea Anului 2015

Brutarii din toate colţurile ţării sunt provocaţi să producă cea mai inovatoare pâine, un sortiment nou, necomercializat încă, dar care să respecte tendinţele actuale din alimentaţia consumatorilor şi totodată să se adapteze specificului local şi gusturilor autohtone. Juriul va decide cărui sortiment i se va cuveni titlul „Pâinea Anului 2015” după analiza mai multor factori precum proprietăţile organoleptice (formă aspect, structura miezului şi a cojii, aromă) sau caracterul inovator.

Reţeta câştigătoare va beneficia de promovare mediatică în toată ţara, astfel brutăria deţinătoare a trofeului câştigând notorietate, iar consumatorii dobândind acces la un nou sortiment de pâine.

Dincolo de cele mai gustoase torturi şi cea mai inovatoare pâine, la concursurile GastroPan vor mai fi premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reuşite platouri reci, cele mai impresionante sculpturi culinare şi cele mai bune piese artistice obţinute din aluat de panificaţie, zahăr sau Isomalt.

Expoziţia GastroPan îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 19-21 martie 2015, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Pentru detalii şi taloane de acces la eveniment vizitaţi pagina www.gastropan.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.