Tortul reginei Mary

Printeaza

Tortul reginei Mary din: aluat foitaj, marmelada, unt, zahar, oua, coaja de portocala sau lamaie, stafide, faina, praf de copt.

Ingrediente:Tortul reginei Mary

  • 250 g aluat de foietaj
  • 2 linguri marmelada de caise
  • 90 g unt
  • 1/2 cana zahar fin
  • 4 oua batute usor
  • 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate
  • 1/4 cana stafide
  • 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute

 

Modul de preparare:

Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta 22 cm cu unt topit.

Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei marginile care ies inafara se taie cu un cutit.

Se pune forma 20 de minute la frigider.

Se scoate, se inteapa aluatul cu furculita, apoi se coace vreme de 10 minute.

Se scoate de la cuptor si se unge cu marmelada de caise. Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema.

Se adauga ouale batute, putin cate putin, amestecand mereu. Se adauga faina, stafidele si fructele glasate.

Se mai amesteca 20 de secunde, pana cand compozitia devine omogena.

Se pune amestecul peste blatul de aluat uns cu gem trebuie sa fie rece si se mai baga in cuptor vreme de 10 minute.

Se reduce flacara si se mai lasa tortul sa se coaca 25 de minute. Se serveste rece sau cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.