Tortul pasiunii

Printeaza

Tortul pasiunii din: zahar, oua, ulei, esenta de vanilie, faina, praf de copt, scortisoara, nuca de cocos, morcov, ananas, mascarpone, lemon curd si mini-oua.

 

Tortul_pasiunii

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 g zahăr pudră
  • 3 ouă medii
  • 300 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingură cu esenţă de vanilie
  • 300 g făină cernută
  • 15 g praf de copt
  • 2 linguriţe cu scorţişoară măcinată
  • 60 g nucă de cocos deshidratată
  • 150 g morcov ras
  • 225 g ananas din conservă, scurs şi zdrobit într-un blender

Pentru umplutura si decoratiuni:

  • 500 g brânză mascarpone
  • 1 lingură cu esenţă de vanilie
  • 60 g zahăr pudră
  • 8 linguri cu lemon curd
  • mini-ouă din zahăr
  • 2 tăvi rotunde cu diametrul de 20 cm, tapetate cu hârtie de copt

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 190°C. Pune zahărul, ouăle, uleiul de floarea-soarelui şi vanilia într-un castron şi amestecă-le cu un mixer timp de câteva minute, până la omogenizare.

Adaugă făina şi scorţişoara, apoi nuca de cocos, morcovul şi ananasul. Amestecă uşor. Imparte aluatul obţinut între cele două tăvi.

Coace timp de 30 minute, până când aluatul a crescut, a devenit auriu, iar marginile s-au desprins de tavă. Scoate blaturile şi lasă-le să se răcească.

Pentru umplutură: pune mascarpone, vanilia şi zahărul într-un vas şi amestecă până la omogenizare.

Taie fiecare blat de tort în jumătate, pe orizontală. Aşază un blat pe un platou şi presară 4 linguri de lemon curd.

Acoperă cu un alt blat şi întinde deasupra jumătate din cantitatea de brânză. Repetă la fel cu cele două blaturi rămase.

Deasupra decorează cu ouşoare.

 

Tortul pasiunii

Tortul_pasiunii

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.