Tortul Carnavalului de la Venetia

Printeaza

Tortul Carnavalului de la Venetia

Ingrediente:Tortul Carnavalului de la Venetia

  • 1 blat de tort dublu
  • 1 mango
  • 2 banane
  • 1 ananas (pot fi si feliute din compot)
  • 2 kiwi
  • 50g smochine
  • 1 portocala
  • 100g nuca de cocos
  • 6 linguri de gem de caise sau de prune
  • 200g zahar tos
  • 2 pahare apa
  • 400g frisca
  • 50g nuci verzi din dulceata

 

Mod de preparare:

Se decojesc toate fructele si se taie astfel: pulpa de mango se taie in betisoare, bananele, kiwi si portocalele se taie in rondele, iar ananasul se taie in cubulete. Smochinele de asemenea se taie in bucatele mici.

Se prepara pe foc un sirop din 200g zahar tos si o jumatate pahar apa. Cånd s-a racit, turnam acest sirop pe jumatatile de blat. Apoi, pe prima jumatate de blat insiropata punem cåteva linguri de frisca pe care le intindem bine pe blat si apoi gemul.

Deasupra punem cealalta jumatate de blat insiropata si ea. Se da la rece pentru doua ore, iar apoi se scoate si deasupra se aranjeaza fructele.

Marginile tortului se orneaza cu frisca si cu nuci verzi din dulceata .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.