Tortilla cu salam si verdeata

Printeaza

Tortilla cu salam si verdeata din: oua, dovlecei, salam, cepa, verdeata, ulei, sare, piper.
Ingrediente:Tortilla cu salam si verdeata

  • 8 oua
  • 2 dovlecei
  • 8 felii salam de vara (sau italian)
  • 2 cepe
  • 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete.

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp.

Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam.

Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati.

Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula.

Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus.

Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.