Tortilla cu legume si busuioc

Printeaza

Tortilla cu legume si busuioc din: lipii, mazare, fasole, telina, fasole, morcov, ardei, busuioc, praz, ciuperci, sare, piper, ulei de masline, ardei iute.

Ingrediente:Tortilla cu legume si busuioc

  • lipii arăbeşti
  • 200 g mazăre
  • 200 g fasole verde
  • un sfert de ţelină
  • 200 g fasole albă păstăi
  • un morcov
  • doi ardei capia
  • busuioc
  • praz
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • ardei iute
  • fasole roşie boabe

 

Mod de preparare:

Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la fiert cu puţină sare, se scot într-o stre­curătoare şi se lasă să se scurgă. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe, se taie fâşii, apoi cubuleţe.

O jumătate de fir de paz se curăţă, se spală, se taie ron­dele subţiri şi se pune peste ardei. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun prazul şi ardeiul, se călesc timp de cinci minute, apoi se adaugă ţelina şi morcovul.

Se călesc încă cinci minute, se adaugă legumele fierte şi ciupercile feliate, sare, piper şi busuiocul uscat. Se călesc timp de zece minute, se opreşte focul, se rulează lipiile, se umplu cu legume şi se servesc imediat.

Se mai poate adăuga fasole roşie boabe fiartă sau ardei iute tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.