Tortilla cu dovlecei
PrinteazaTortilla cu dovlecei din: dovlecei, oua, ceapa, untdelemn, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente :
- 500 g dovlecei
- 12 oua
- 2 cepe
- 3 linguri de untdelemn de masline
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt.
Curatati ceapa si tocati-o mai mare.
Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe foc mic) si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati dovleceii rasi, sarati, piperati si lasati mancarica sa fiarba incet, zece minute, amestecand mereu.
Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le bine adaugand si patrunjelul tocat, sarea, piperul.
Varsati ouale batute in tigaie si lasati omleta sa se prinda, vreme de 4 minute.
Egalizati suprafata cu ajutorul unei spatule, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se mai coaca tortilla vreme de 5 minute, intorcand-o si pe partea cealalta.
Cand e gata, puneti tortilla pe o farfurie mai mare si taiati-o in bucati.
Se serveste fierbinte, asociata cu un vin alb.
Pofta buna!