Tortilla cu dovlecei

Printeaza

Tortilla cu dovlecei din: dovlecei, oua, ceapa, untdelemn, patrunjel, sare, piper.
Tortilla cu dovlecei

Ingrediente :

  • 500 g dovlecei
  • 12 oua
  • 2 cepe
  • 3 linguri de untdelemn de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt.

Curatati ceapa si tocati-o mai mare.

Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe foc mic) si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati dovleceii rasi, sarati, piperati si lasati mancarica sa fiarba incet, zece minute, amestecand mereu.

Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le bine adaugand si patrunjelul tocat, sarea, piperul.

Varsati ouale batute in tigaie si lasati omleta sa se prinda, vreme de 4 minute.

Egalizati suprafata cu ajutorul unei spatule, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se mai coaca tortilla vreme de 5 minute, intorcand-o si pe partea cealalta.

Cand e gata, puneti tortilla pe o farfurie mai mare si taiati-o in bucati.

Se serveste fierbinte, asociata cu un vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.