Tortilla cu cirese

Printeaza

Tortilla cu cirese din: tortilla, cirese, apa, unt, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Tortilla_cu_cirese

  • 5 tortillas (lipii din grâu, porumb)
  • 600 g cireşe fără sâmburi
  • 1/2 cană apă
  • 1/2 cană unt
  • 1/2 cană zahăr
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Pe fiecare tortilla se pun 4-5 linguriţe de fructe şi se rulează ca o clătită, punându-se într-o tavă termorezistentă.

Separat, într-o crăticioară, se pune apa, untul şi 100 g zahăr, la foc mic, până dă într-un clocot. Se toarnă peste tortillas.

Când s-au răcit puţin, se acoperă vasul şi se dă la frigider peste noapte.

A doua zi se amestecă 2 linguri de zahăr cu scorţişoară şi se presară peste tortillas. Se pune preparatul la cuptorul preîncălzit (190°C), 40 minute.

Se servesc calde.

Tortilla cu cirese

Tortilla_cu_cirese

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.