Tortilla cu crudităti

Printeaza

O reteta delicioasa de tortilla cu cruditati din: faina de porumb, apa, sare, salata verde, dovlecel, ardei gras si ceapa rosie.

Ingrediente:Tortilla cu crudităti

pentru tortilla (10-12 bucati):

  • 1/2 kg faina de porumb
  • 700 ml apa
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 salata verde
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă făina de porumb, apa şi sarea până se obţine un aluat elastic, asemănă­tor celui de pâine.

Se adună într-o bilă care se înveleşte în folie alimentară. Se lasă o jumătate de oră să se odihnească.

Apoi, din aluat se rup bucăţi de circa 3 cm care se întind cu sucitorul. Ar trebui ca fiecare bucată să fie de circa 15 cm diametru şi 2-3 mm grosime.

Se încălzeşte o tigaie antiadezivă şi se coc clătitele câte un minut pe fiecare parte.

Dovlecelul şi ardeiul se taie bastonaşe, iar ceapa mărunt. Pe fiecare tortilla se pune o foaie de salată şi apoi dovlecel, ardei şi ceapă. Se rulează şi se consumă ca atare.

Tortilla cu crudităti

Tortilla cu crudităti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.