Tortelloni cu branzeturi si jambon

Printeaza

O reteta de tortelloni cu branzeturi si jambon din: faina, oua, ulei de masline, sare, branza de burduf, telemea de oaie, cascaval, jambon, ou, marar, sare si piper.

Ingrediente:

aluat:

  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 1 lingura ulei de masline
  • un varf de lingurita de sare

umplutura:

  • 100 g branza de burduf
  • 50 g telemea de oaie
  • 50 g cascaval
  • 70 g jambon crud uscat
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti pe planseta de lemn sau chiar pe blatul mesei faina, faceti in mijloc o adancitura in care puneti cele 4 oua, uleiul si sare. Framantati bine aluatul obtinut, apoi intindeti-l intr-o foaie cu grosimea de 2-3 mm, dupa care taiati din aceasta patrate cu latura de circa 3-4 mm.

Dati pe razatoarea mica branzeturile si tocati cat mai marunt jambonul si mararul, apoi amestecati toate acestea intr-un castron impreuna cu oul. Puneti din amestecul de branzeturi marar si jambon cate un varf de lingurita pe fiecare patratel de alut.

Uniti doua colturi opuse ale patratelelor de aluat, apoi presati pe margini, dupa care rasuciti pe varful degetului aratator colturile bazei triunghiului format, lipind prin presare tortelloni.

Puneti la fiert intr-o oala mare 4 litri de apa si 1 lingurita sare. Cand apa incepe sa fiarba in clocot, puneti tortellonii si fierbeti-i la foc potrivit circa 15-20 de minute, dupa care scurgeti-i de apa si serviti-i fierbinti stropiti cu unt si cu parmezan ras.

Tortelloni cu branzeturi si jambon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.