Tortellini gratinati cu legume

Printeaza

Tortellini gratinati cu legume din: tortellini, sare, dovlecei, unt, usturoi, oua, lapte, parmezan, piper, nucsoara.

Ingrediente:Tortellini gratinati cu legume

  • 500 g tortellini
  • sare
  • 400 g dovlecei
  • 3 linguri de unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 g parmezan proaspăt ras
  • piper
  • nucşoară proaspăt rasă

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scutură apoi intr-0 strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se încinge în prealabil cuptorul la 200 °C (ventilator 200 °C).

Se spală dovleceii, se taie cotoarele şi se dau prin răzătoarea medie.

Se încing într-o tigaie 2 linguri de unt, în care se prăjesc apoi bucăţelele de dovlecel 5 minute, la foc mare.

Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte direct peste dovlecei. Se sărează amestecul.

Cu restul untului se unge o formă termorezistentă. Pe fundul formei se aşează bucăţelele de dovlecei, iar peste se pun pastele.

Se amestecă ouăle cu laptele, se încorporează apoi parmezanul şi se condimentează amestecul cu sare, piper şi nucşoară proaspăt rasă. In final, amestecul se toarnă uniform peste budincă.

Gratinul se ţine la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 15 minute, până când suprafaţa s-a rumenit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.