Tortellini cu sos dulce-acrisor

Printeaza

Tortellini cu sos dulce-acrisor din: tortellini cu carne, parmezan, cimbru, sare, piper alb, unt, usturoi, miere si piure de rosii.

Tortellini_cu_sos_dulce_acrisor

 

Ingrediente:

  • 1 pachet tortellini cu carne
  • 100 g parmezan
  • 2 fire cimbru proaspăt sau 1 linguriţă cimbru uscat măcinat
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 100 g unt
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe miere sau zahăr
  • 300 g piure de roşii

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele la foc mic, în apă cu sare şi cu uleiul de măsline, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurgi pastele fierte în strecurătoare, le treci rapid prin jet de apă rece, iar după ce s-au scurs, le căleşti în jumătate din cantitatea de unt, în prealabil topit într-o tigaie. Le păstrezi la cald.

Topeşti restul de unt într-un vas mic şi adaugi usturoiul curăţat şi pisat, piureul de roşii, cimbru, sare şi piper după gust. Când sosul a mai scăzut, adaugi mierea sau zahărul, amesteci, apoi încorporezi parmezanul.

Serveşti tortellini cu sosul de roşii şi ornezi cu frunze de busuioc proaspăt şi caşcaval sau parmezan.

 

Tortellini cu sos dulce-acrisor

Tortellini_cu_sos_dulce_acrisor

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.