Tort cu zmeura si ciocolata amaruie

Printeaza

Tort cu zmeura si ciocolata amaruie din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, gem de zmeura, gelatina alb, branza de vaci, zahăr vanilinat, lichior de ouă, ciocolată amăruie, frişcă, lapte, gem de zmeură, ciocolată rasă, bezele, zahar pudra.

Tort_Straciatella_cu_zmeura_si_ciocolata_amaruie

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • 1 praf sare
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 4 linguri gem de zmeură

Ingrediente pentru cremă si ornat:

  • 8 foi gelatină albă
  • 400 g cremă de brânză de vaci
  • 80 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  •  150 ml lichior de ouă
  • 80 g ciocolată amăruie
  • 300 ml frişcă
  • eventual 1-2 linguri lapte
  • 50 g gem de zmeură
  • boabe de zmeură
  • ciocolată rasă
  • bezele
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180 °C. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (0 26 cm). Se separă ouăle. Albuşurile se bat cu sae. Se bat gălbenuşurile cu zahăr şi 1 linură cu apă fierbinte; se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi se înglobează. Se încorporează albuşurile bătute.Compoziţia se aşază în formă, se niveaază şi se coace la cuptor cca 30 min.

Se scoate blatul din cuptor, se răs­toarnă din formă pe un grătar de bucătărie şi se desprinde hârtia de pe fund. Se lasă să se răcească blatul şi se taie pe 2 niveluri. Blatul de jos se aşază pe un platou şi se unge cu gem de zmeură; se aşază de jur-împrejur inelul formei.

Pentru cremă, se lasă să se înmoaie ge­latina în apă rece. Se amestecă brânza de vaci împreună cu zahărul tos, zahărul va­nilinat şi lichiorul de ouă. Se dizolvă gela­tina la foc moale şi se înglobează în compoziţia de brânză, turnând în fir subţire. Se dă la frigider cca 10 min., până ce se îngroaşă. Se toacă ciocolata.

Se bate frişca şi se înglobează în compoziţia de brânză; apoi se împarte crema obţinută în două: în jumătate de cantitate se înglobează bucăţelele de cio­colată. Crema cu ciocolată se aşază pe blatul inferior şi se nivelează. Se aşază deasupra blatul superior. Se acoperă cu jumătate din cantitatea de cremă ră­masă şi se dă tortul la frigider timp de cel puţin 2 ore.

Se desprinde inelul dimprejur. Se bate restul de cremă, eventual se mai adaugă lapte călduţ şi se unge cu această compoziţie marginea tortului. Se dă la frigider. Inainte de servire, se amestecă gemul şi se şpriţează pe tort. Se deco­rează după fantezie.

Tort cu zmeura si ciocolata amaruie

Tort_Straciatella_cu_zmeura_si_ciocolata_amaruie

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.