Tort cu visine, nuca si crema de vanilie

Printeaza

Tort cu visine, nuca si crema de vanilie din: ouă, zahar, faina, praf de copt, cacao, nuca, vişine din compot, lapte, budincă de vanilie, zahăr vanilat, margarina.

Tort_cu_visine_nuca_si_crema_de_vanilie

Ingrediente:

  • 18 ouă
  • 18 linguri zahăr
  • 18 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nucă prăjită şi tăiată
  • 1 pumn de vişine din compot, fără sâmburi
  • 4 linguri nucă măcinată

Pentru cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 500 g margarină cub

Mod de preparare:

Impărţi cantităţile pentru blat în 3 părţi, pentru a rezulta 3 blaturi.

Baţi 6 albuşuri cu 6 linguri de zahăr şi un prat de sare, până rezultă o compoziţie tare.

Adaugi treptat 3 gălbenuşuri, 4 linguri de nucă măcinată şi 6 linguri de făină, pe care ai amestecat-o cu praful de copt.

Amesteci totul bine, torni în tava de copt, ta­petată cu hârtie de copt şi introduci în cuptorul preîncălzit, până este gata.

Pentru al doilea blat procedezi la fel, doaf că adaugi şi cacao.

Pentru cel de-al treilea blat, baţi 6 albuşuri bine, adaugi nuca tăiată, făina rămasă şi vişinele şi dai, la copt.

Pentru cremă, freci gălbeîiuşurile spumă, cu zahărul.

Adaugi praful de budincă dizolvat în puţin lapte şi zahărul vanilat.

Pui restul de lapte la fiert, adaugi amestecul cu budincă, şi laşi să fiarbă până când compoziţia se îngroaşă.

Când se răceşte, adaugi margarina frecată spumă, împărţi crema în 3.

Pui blatul maro, cremă, blatul de bezea, cremă, blatul galben şi îmbraci tortul cu cremă, îl ornezi cu kranţ, cu ciocolată rasă şi cu floricele pentru decor, din zahăr.

Tort cu visine, nuca si crema de vanilie

Tort_cu_visine_nuca_si_crema_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.