Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri

Printeaza

Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri din: oua, zahar pudra, lapte, ulei, faina, sare, esenta de vanilie, udincă de vanilie, pudră de cacao pentru băuturi instant, gelatină pudră, kiwi, jeleuri roşii glazurate, frişcă, gelatină transparentă pentru tort.

Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 2 lin­guri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 linguri pudră de cacao pentru băuturi instant
  • 1 lingură zahăr
  • 20 g gelatină pudră

Ingrediente pentru decor:

  • 2 kiwi
  •  jeleuri roşii glazurate
  • 100 g frişcă
  •  1 plic gelatină transparentă pentru tort

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşu­rile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi continui să baţi până când acesta se dizol­vă.

Incorporezi treptat găl­benuşurile, în prealabil fre­cate cu sarea, uleiul şi esenţa, apoi făina cernută, alternând cu lapte.

După fiecare ingredient, ames­teci uşor, de jos în sus.

Torni aluatul într-o tavă de 25×30 cm, tapetată cu hâr­tie. îl coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 1/2 oră.

Prepari budinca urmă­rind instrucţiunile de pe plic.

Adaugi pudra de cacao, iar când crema s-a răcit, o amesteci împreună cu gelatina călduţă, prepa­rată de asemenea după instrucţiunile de pe plic.

Faci un tipar de brăduţ din carton. Tai blatul după şablon, apoi în -două foi.

Umpli hiaturile cu cremă şi acoperi tortul cu frişcă.

Decorezi cu rondele de fructe, pe care le acoperi cu un strat fin de gelatină pentru tort.

Din loc în loc, aşezi globuri de jeleuri. îl consufni rece, după 3 ore.

Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri

Tort de vanilie cu kiwi si jeleuri

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.