Tort in trei culori

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: napolitane, unt, oua, zahar, frisca, coaja de lamaie, zeama de lamaie, piersici albe, zahar vanilat, fistic.

Ingrediente blat:

  • 200 g napolitane  cu  cacao
  • 3 linguri, unt topit

Ingrediente îngheţata de lămâie:

  • 3 ouă
  • 60g zahăr
  • 250g frişcă
  • coajă, de lămâie, rasă
  • zeama de la 2 lămâi

Ingrediente îngheţata de piersici:

  • 3-4 piersici albe de vară bine coapte
  • 100g  zahar
  • 1 albuş
  • 1 pliculeţ  zahăr  vanilat
  • 250 ml frisca lichida

Ingredient décor:

  • 50g fistic zdrobit

 

Mod de preparare:

Macini fin napolitanele,adaugi untulamesteci bine pana se inmoaie praful de napolitana, apoi intinzi compozitia pe fundul unei forme rotunde de tort si o lasi in frigider sa se intareasca.

Bati bine ouale cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pe baie de aburi pana se obtine o crema.

O dai de pe foc si continui sa amesteci in ea pana se raceste, apoi o incorporezi in frisca.

Torni inghetata peste blatul de napolitane, acoperi cu folie de aluminiu si pui la congelator pana a doua zi.

Baţi albuşul spumă ta­re cu zahărul. Separat, mixezi frişca lichidă, care trebuie să fie foarte rece, şi încorporezi în ea piersi­cile presate cu tot cu coajă, amestecate cu zahărul vanilat.

Adaugi bezeaua şi ames­teci bine. Torni îngheţata de piersici peste cea de lămâie după ce ai luat folia de alu­miniu, decorezi cu fistic şi laşi 5-6 ore la frigider înain­te de a fi servită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.