Tort de toamna cu mere si alune

Printeaza

Tort de toamna cu mere si alune din: oua, faina, drojdie, ulei, zahar, lapte, mere, alune de padure, scortisoara, zahar praf si ou.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 200 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 800 g mere rase
  • 200 g alune de padure zdrobite sau nuci
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 3 linguri zahar praf
  • 1 ou pentru uns deasupra

 

Mod de preparare:

Puneţi făina într-un castron, faceţi în mijlocul ei o adâncitură în care turnaţi puţin lapte cald, 1 linguriţă zahăr şi amestecaţi drojdia. Lăsaţi vasul la loc cald, pentru ca maiaua să crească. Când şi-a dublat volumul, amestecaţi făina cu maiaua şi cu restul de lapte cald.

Treptat, în timp ce frământaţi aluatul, adăugaţi uleiul încălzit şi frământaţi aluatul până când se desprinde uşor de pe mâini. Lăsaţi aluatul la dospit, acoperit cu un şervet, într-un loc cald. Puneţi merele, alunele şi scorţişoara într-un vas, împreu­nă cu 150g zahăr. Lăsaţi-le la foc potrivit, în zeama pe care o lasă merele.

Când s-au înmuiat, luaţi va­sul de pe foc şi lăsaţi amestecul la răcit. întindeţi din aluatul dospit două foi cu grosimea de 1cm.

Peste acestea puneţi în strat uniform amestecul de mere cu alune. Rulaţi foile şi apoi tăiaţi-le în segmente de 5cm. Ungeţi cu ulei şi tapetaţi cu făină două forme rotunde de tort. Aşezaţi „în picioare” segmentele de ruladă, unul lângă altul.

Lăsaţi tăvile astfel pregătite la loc cald timp de 20 – 30 de minute, ca să crească aluatul, apoi ungeţi deasupra cu ou bătut. Coaceţi prăjiturile la foc potrivit, având grijă să se rumenească uniform. Presăraţi-le cu zahăr praf înainte de servire.

Tort de toamna cu mere si alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.