Tort spumos

Printeaza

Tort spumos din: oua, zahar tos, unt, rom, smantana pentru frisca, zahar vanilat, mascarpone, zahar pudra, faina, compot de visine, migdale si ciocolata neagra.

Tort_spumos

 

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 240 g zahăr tos
  • 60 g unt
  • 1 lingură rom
  • 600 g smântână pentru frişcă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • 100 g făină
  • 2 borcane compot de vişine
  • 4 linguri migdale pisate
  • 1 ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă. Se adaugă 120 g de zahăr şi romul şi se bat în continuare până se obţine o spumă tare. Untul se freacă spumă, se încorporează pe rând gălbenuşurile. Compoziţia de unt se amestecă cu albuşurile spumă, 2 linguri de migdale şi făina. Aluatul se toarnă într-o tavă ‘tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20-25 de minute.

Se scot sâmburii vişinelor şi acestea se lasă la scurs. Frişca se bate cu 120 g zahăr şi cu zahărul vanilat. Mascarpone se amestecă cu zahărul pudră până când acesta se dizolvă complet. In cremă se încorporează fructele şi jumătate din cantitatea de frişcă. Cealaltă jumătate se păstrează pentru ornat.

Blatul se taie în trei părţi egale şi se însiropează cu siropul din compot. Se repartizează crema între foi, iar cu restul de frişcă se îmbracă întreg tortul. Se ornează cu fructe, frişcă şi cu ciocolata topită. Se lasă la rece 2-3 ore, apoi se serveşte.

 

Tort spumos

Tort_spumos

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.