Tort spuma cu capsune

Printeaza

Tort spuma cu capsune din: zahar, oua, esenta de vanilie, faina, capsune, foi de gelatina, lapte de cocos.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 185 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 75 g făină integrală

Pentru spumă:

  • 300 g câpşune, curăţate, plus pentru ornat
  • 75 g zahăr tos
  • 3 foi de gelatină, înmuiată în apă caldă
  • 400 ml lapte de cocos, congelat timp de 1 oră

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge şi tapeteaazâ cu hârtie de copt o formă rotundă de blat de 23 cm.

Bate ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie până când compoziţia se leagă ca o panglică.

Incorporează făina cu mişcări delicăte şi apoi toarnă compoziţia în formă. Dă la cuptor 12-15 min, până când se pătrunde şi devine elastică.

Lasă să se răcească în formă 5 minute şi apoi lasă să stea pe grătar metalic ca să se răcească complet.

Pentru a prepara spuma, amestecă căpşunele cu vanilia şi zdrobeşte pentru a obţine un piure.

Pune pe foc cu zahărul, adaugă gelatina şi amestecă pentru a sedizova. Lasă să se răcească.

Scurge apa din laptele de cocos şi bate frişca rămasă, apoi combină cu piureul rece şi toarnă deasupra blatului.

Nivelează suprafaţa şi dă la rece 4-6 ore sau peste noapte.

Tort spuma cu capsune

Tort_spuma_cu_capsune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.