Tort spaniol de migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: martipan, unt, sofran, vin rosu, oua, zahar, faina, amidon, migdale, gelatina, rodii, suc de lamaie, fulgi de migdale, zahar pudra.

Ingrediente blat:

  • 125 g compoziţie de marţipan
  • 200 g unt
  • şofran
  • 2 linguri vin roşu
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 70 g făină
  • 30 g amidon
  • 100 g migdale tocate

Ingrediente cremă şi decor:

  • 4 foi gelatină
  • 2 rodii
  • 50 ml suc de lămâie
  • 50 g zahăr
  • fulgi de migdale prăjiţi
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se mărunţeşte marţipanul şi se omogenizează în unt. Şofranul se dizolvă în vin. Se separă ouăle. Găl­benuşurile se bat cu 75 g de zahăr. Se înglobează com­poziţia de unt şi cea de şo­fran.

Albuşul se bate cu 75 g zahăr şi se înglobează făi­na amestecată cu amidon şi migdale. Se coace într-o formă unsă 50-60 min. Se lasă să se răcorească.

Se stoarce o rodie şi sucul se completează cu suc de lămâie şi apă până la 300 ml. Se adaugă zahărul şi gelatina dizolva­tă. Se înglobează sâmburii de la cealaltă rodie. Se dă la rece.

Blatul se taie pe 2 nive­le. Când sucul începe să se întărească se umple blatul; se dă la rece 3 ore. Se presară migdale şi zahăr pudră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine tortul 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.