Tort sarat cu caramel si ciocolata neagra

Printeaza

Tort sarat cu caramel si ciocolata neagra din: făină, cacao, bicarbonatde sodiu, zahăr, miere, oua, ulei de floarea-soarelui, lapte, zahăr pudră, glucoză lichidă, smântână, unt, ciocolată neagră topită, fulgi de sare.

Ingrediente pentru blat:Tort_sarat_cu_caramel_si_ciocolata_neagra

  •  175 g făină
  •  2 linguri cu cacao
  •  1 linguriţă cu bicarbonatde sodiu
  •  150 g zahăr
  •  2 linguri cu miere
  •  2 ouă mari
  •  150 ml ulei de floarea-soarelui
  •  150 ml lapte

Ingrediente pentru caramel:

  •  250 g zahăr pudră
  •  2 linguri cu glucoză lichidă
  •  180 ml lapte
  •  150 ml smântână
  •  60 g unt

Ingrediente pentru glazura:

  •  3 linguri cu cacao
  •  75 g unt moale
  •  175 g zahăr pudră
  •  100 g ciocolată neagră topită
  •  câţiva fulgi de sare pentru decor

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 160° C. Intr-un castron pune făina, cacao, bicarbonatul de sodiu şi zahărul. Adaugă mierea. Separat bate ouăle, uleiul şi laptele şi toarnă amestecul în castonul cu făină.

Amestecă bine până se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o  formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi lasă să se coacă 20-25 de minute sau până când blatul a crescut şi este tare la mijloc.

Scoate blatul din cuptor şi lasă-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi scoate-l din formă şi lasă-l să se răcească complet.

Pentru caramel, pune 4 linguri cu apă într-o crăticioară, adaugă zahărul pudră şi glucoza lichidă. Pune tigaia pe foc mic şi las-o până când se dizolvă zahărul, apoi măreşte focul şi lasă până,când siropul capătă culoarea caramelului.

la crăticioara de pe foc şi toarnă treptat smântână, amestecând energic până când  totul devine o ca o cremă. Pune din nou pe foc şi lasă până când dă în clocot, la cratiţa de pe foc şi lasă caramelul să se răcească minute, apoi amestecă-l bine cu untul.

Lasă să se răcească.

Pentru glazură, amestecă cacaua cu 3-4 linguri cu apă fierbinte până devine ca o pastă. Adaugă untul şi zahărul şi bate până se omogenizează. Adaugă ciocolata topită.

Pentru a asambla tortul, taie blatul în câteva straturi, pune între straturi crema, acoperă cu glazură partea de sus şi părţile laterale şi presară deasupra fulgii de sare. Lasă tortul la frigider câteva ore înainte de servire.

Tort sarat cu caramel si ciocolata neagra

Tort_sarat_cu_caramel_si_ciocolata_neagra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.