Tort rosu de capsuni cu frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: fursecuri, cacao, unt, blat, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, lamaie, frisca, suc de capsuni.

Ingrediente:

  • 100 g fursecuri cu unt
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 40 g unt topit
  • 1 blat subţire (24 cm)

Ingredinete cremă:

  • 10 g gelatină
  • 300 g căpşuni
  • 400g brânză de vaci
  • 125 g smântână
  • 4 linguri zahăr
  • sucul şi coaja rasă de la o lămâie
  • 250 ml frişcă

Ingrediente glazură:

  • 1 plic Tort Gelee
  • 250 ml suc de căpşuni

 

Mod de preparare:

Fursecurile se introduc într-o pungă de plastic şi se zdrobesc cu vergeaua de lemn. Apoi se înglo­bează în unt, împreună cu pudra de cacao. Compo­ziţia se repartizează pe fundul unei forme de tort (0 24 cm); deasupra se aşază blatul cumpărat. Forma se introduce la frigider pentru cca. 30 min.

Gelatina se înmoaie în apă rece. Se spală, curăţă, se taie bucăţi şi se pasează căpşunile.

Se amestecă piureul de căp­şuni cu brânză de vaci, smântână, zahăr, suc şi coajă de lămâie.

Gelatina se dizolvă la foc moale şi se înglo­bează în fir subţire în cre­ma de brânză şi căpşuni. Se introduce în frigider timp de 30 min. Când crema începe să se întă­rească, se bate frişca şi se înglobează.

Crema de căpşuni se repartizează pe blatul de cumpărat şi se nivelează. Tortul se dă la rece 3 ore.

Se prepară o glazură de gelatină din praful Tort Gelee şi sucul de căpşuni. Se amestecă până se răco­reşte puţin, dar nu se lasă să se întărească. Se toarnă cu grijă deasupra stratului de cremă şi se introduce în fri­gider încă 2 ore. Se scoate tortul din formă şi se ser­veşte cu căpşuni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.