Tort profiterol

Printeaza

Tort profiterol din: lapte, unt, zahar, oua, faina, smantana pentru frisca, zahar vanilat, zahar pudra, sirop de ciocolata.

Ingrediente:Tort profiterol

  • 250 ml lapte
  • 125 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 5 ouă medii sau 6 ouă mici
  • unt pentru uns tava
  • 200 g făină
  • sare

Pentru umplutură:

  • 30 g smântână pentru frişcă, păstrată la rece
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 2 plicuri zahăr pudră

Pentru ornat:

  • 100 g sirop de ciocolată

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară mică, pui pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. După primele clocote, adaugi în bloc, făina cernută, apoi iei cratiţa de pe foc şi ames­teci bine cu 1 lingură de lemn. Când aluatul devine omogen, îl laşi la răcit puţin şi încorporezi pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare.

Laşi aluatul deoparte să se odih­nească, iar cuptorul trebuie să fie bine încins. Intre timp, baţi bine frişca până când aceasta se întăreşte şi nu se mai des­prinde de pe tel. Adaugi zahărul şi zahărul vanilat şi mai baţi totul doar 2-3 minute.

Pui din nou la rece frişca bătută, lei din aluat cu linguriţa şi pui în grămăjoare mici cât o măslină într-o tavă unsă cu puţin unt. Coci apoi grămăjoare­le în cuptorul bine încins, la foc iute, timp de 15,-20 de minute, în primele 15 minute nu trebu­ie să deschizi uşa cuptorului.

Gogoşelele coap te şi răcite le tai pe orizontală şi le umpli cu frişcă. Aşezi gogoşelele în formă de pi­ramidă, pe un platou şi torni în fir subţire sirop de ciocolată.

 

Tort profiterol

Tort profiterol

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.