Tort de pepene

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de portocale, suc de  lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 1 blat subţire de pandişpan ( 26 cm)
  • 6 foi gelatină
  • 1 pepene galben
  • 3 linguri lichior de portocale
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 75 g zahăr
  • 600 ml frişcă
  • 1 plic zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Blatul se aşază pe un platou. Se înmoaie ge­latina. Pepenele se goleşte de sâmburi şi se taie jumă­tăţi, care se decojesc. Se taie 2 felii groase de 1/2 cm şi, cu ajutorul unor forme, se taie figurine decorative din pepene.

Se amestecă 1 lingură de lichior cu 1 lingură de suc de lămâie; figurinele de pepene se marinează înăuntru. Restul de pulpă de pepene se pasează şi se înglobează înăuntru restul de lichior, suc de lămâie şi zahăr.

Se dizolvă gelatina în­muiată şi se toarnă în fir subţire în piureul de pe­pene. Se înglobează şi se introduce la frigider cca. 30 min.

Când compoziţia de pepene începe să se lege, se bat 500 ml de frişcă şi se înglobează.

Crema se aşază pe blat şi se  nivelează. Se aco­peră cu  folie transparentă şi se dă 3 la rece 3 ore.

Restul de frişcă se bate cu zahăr vaniliant; se şpriţează decorativ pe tort. Se scurg figurinele de pe­pene şi se aşază pe tort.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.