Tort cu nucă

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu nuca din: oua, sare, vanilie, praf de copt, cacao, faina, pesmet, nuci, zahar tos, coaja de lamaie, unt, crema de ciocolata, lapte, vanilie, zahar pudra si cacao.

Ingrediente:Tort cu nucă

  • 3 oua
  • putina sare
  • 1 vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura de nuci (sau arahide), macinate
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 lingurita de coaja de lamaie, razuita

pentru crema:

  • 300 g unt (cu 65%grasime)
  • 2 linguri pline cu crema finetti de ciocolata
  • 250 g nuci macinate
  • 100 ml lapte
  • 1 vanilie
  • 180-200 g zahar pudra
  • 1 lingura cacao

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare (cu mixerul), se adaugă zahărul, vanilia, gălbenuşurile şi un praf de sare.  Separat se pun într-o farfurie praful de copt, făina, pesmetul, cacaoa, nucile (arahidele) măcinate, se amestecă foarte bine şi se răstoarnă încet peste albuşurile bătute spumă tare.

Se îmbracă în hârtie de copt o brmă rotundă de tort cu diametru de 21cm. Se pune compoziţia pentru blat în forma pregătită şi se dă la copt cg. 20 de minute. După ce blatul s-a copt, se scoate pe un grătar, se lasă la răcit şi se scoae încet hârtia de copt. Se procedeaiă la fel şi pentru celelalte două blaturi.

Crema: Nuca măcinată se opăreşte cu laptele fierbinte în care s-a dizolvat vanilia Apoi se lasă la răcit. Separat, cu mixerul, se freacă spumă untul cu zahărul. Se adaugă treptat crema Finetti, cacaoa şi nuca răcită. După gust se pot adăuga 1-2 linguri rom. Blaturile se stropesc cu sirop: Se caramelizează 3 linguri zahăr tos şi se adaugă 150 ml apă, se lasă la fiert până se dizolvă zahărul. Apoi, se adaugă 50ml rom şi 1 lingură esenţă de portocale. Cu acest sirop, cât este încă cald, se stropesc blaturile şi se lasă la răcit.

Foile însiropate se ung cu cremă. Apoi se îmbracă tot tortul în cremă, iar deasupra se răzuie 50g ciocolată. Pentru lateral se mărunţeşte nucă prăjită sau arahide. Se dă tortul la frigider pentru 3-4 ore, după care se poate servi.

Tort cu nucă

Tort cu nucă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.