Tort mozaic cu budincă si capşune

Printeaza

Tort mozaic cu budincă si capşune

Ingrediente:Tort mozaic cu budincă si capşune

  • 10 ouă
  • 16 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 1 bor­can gem de caise
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri de budincă de căpşune
  • 1 iaurt cu căpşune
  • 300 g frişca
  • 1 lingură margarina
  • 500 g căpşune

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi 10 linguri de zahăr şi baţi încontinuu până se topeşte zahărul. Adaugi apoi făina, gălbenuşurile, torni compoziţia într-o tavă unsă cu marga­rina şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor.

Laşi blatul să se răcească, după care îl tai în două şi îl umpli cu gem, apoi îl tai în bucăţi pătrate de 3 cm fiecare. Tapetezi o cratiţă cu o folie de plastic, aşezi bucăţile de blat vertical, pe două rânduri.

Faci apoi budinca de căpşune în care adaugi zahărul rămas şi jumătate din cantitatea de căpşune pasate. Torni budinca fierbinte peste bucăţile de blat şi o dai la frigider. Când este rece, răstorni tortul pe un platou şi desprinzi folia şi îl dai la frigider.

Baţi frişca împreună cu iaurtul, îmbraci tortul şi-l ornezi cu căpşunele rămase. Când aşezi bucăţile de blat în cratiţă, lasă spaţiu între ele ca să pătrundă budinca şi mişcă apoi puţin cratiţă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.