Tort cu morcovi si visine

Printeaza

Tort cu morcovi si visine din: visine, morcovi, miere, ulei, faina, cacao, bicarbonat, esenta de rom.

Ingrediente:Tort_cu_morcovi_si_visine

  • 200 g vişine fără sâmburi, congelate
  • 50 g miere de albine
  • 100-120 g zahăr
  • 200 g morcovi răzuiţi
  • 230 ml apă
  • 120 ml ulei
  • 300 g făină integrală
  • 1,5 linguri pudră de cacao
  • 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 lingură esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Se pun într-o cratiţă vişinele, mierea, zahărul, morcovii, uleiul şi apa, se pun la fiert, iar după ce dau în clocot, se fierb cca 5 minute, amestecând încontinuu.

Se ia vasul de pe foc, se lasă puţin la răcorit, după care se adaugă făina, cacaua, bicarbonatul de sodiu, sarea şi esenţa de rom.

Se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 22 cm tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi se coace 20 de minute.

Se scade temperatura la 160 de grade şi se mai coace circa 10 minute. Se pudrează cu puţin zahăr.

Tort cu morcovi si visine

Tort_cu_morcovi_si_visine

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.