Tort cu migdale

Printeaza

Tort cu migdale din: faina, oua, unt, nuci, migdale, fistic, zahar vanilinat, sare, margarina.

Ingrediente:Tort_cu_migdale

  • 3 linguri faina
  • 9 oua
  • 300 g unt
  • 400 g amestec de nuci, migdale si fistic
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 500 g zahar
  • sare
  • 50 g margarina pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Prepari pe rând 3 blaturi. Pentru fiecare blat, baţi spumă 3 albuşuri cu un praf de sare, apoi adaugi 100 g zahăr şi baţi în continuare, în bezeaua tare, încorporezi o lingură de făină şi 100 g amestec de nuci, migdale şi fistic măcinate.

Ungi o tavă de 20×35 cm şi o tapetezi cu hârtie de copt, pe care o ungi, de asemenea. întinzi compoziţia şi o coci 15-20 de minute, la foc mic.

Scoţi foaia din tavă şi, după ce blatul s-a răcit, îndepărtezi hârtia. Procedezi la fel cu celelalte două blaturi.

Pentru kranz, caramelizezi într-o tigaie 50 g zahăr şi adaugi restul de nuci, alune şi fistic. Răstorni pasta caldă pe o hârtie de copt unsă, iar când s-a răcit, o pisezi.

Mixezi la bain-marie gălbenuşurile, zahărul rămas şi zahărul vanilinat. Rece, încorporezi crema în unt.

Intinzi crema pe foi şi le suprapui. Consumi tortul după ce l-ai păstrat în frigider cel puţin 8 ore, timp în care krantz-ul se înmoaie.

Tort cu migdale

Tort_cu_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.