Tort cu mere, gem de caise si scortisoara

Printeaza

Tort cu mere, gem de caise si scortisoara din: faină, zahăr, unt, oua, lapte, lamaie, drojdie, mere, gem de caise, scortisoara.

Tort cu mere, gem de caise si scortisoara

Ingrediente:

  • 300g de faină
  • 100g de zahăr
  • 100g de unt
  • 3 ouă
  • 2 linguri de lapte
  • coaja de la o lămâie
  • jumătate de plic de drojdie
  • 2 mere tăiate felii
  • gem de caise
  • scorţişoară măcinată

Mod de prearare:

Formaţi pe blatul de lucru o fân­tână din făină, adăugaţi zahărul, untul, ouăle, laptele, drojdia şi coaja de lămâie.

Se va obţine un aluat omogen. întindeţi aluatul într-o tavă unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu făină.

Umpleţi cu un strat de gem de caise după ce l-aţi aromatizat înainte cu scorţişoară (dacă vă place) şi cu merele tăiate în felii subţiri.

Introduceţi în cuptor la 180 °C pentru 40 de minute. Serviţi tor­tul răsturnându-1 pe un platou, însoţit de îngheţată sau mousse, la alegere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.