Tort cu mac si frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu mac si frisca din: oua, unt, zahar praf, mac, lamaie, lapte, faina, unt, frisca, seminte de mac si arahide prajite.

Ingrediente:Tort cu mac si frisca

  • 6 oua
  • 350 de unt
  • 350 g zahar praf
  • 3 linguri mac
  • 2 lamai
  • 120 ml lapte
  • 350 g faina
  • unt si faina pentru tava

umplutura:

  • 500 ml frisca
  • 50 g seminte de mac

ornare:

  • 250 ml frisca
  • 25 g seminte de mac
  • 100 g arahide prajite

 

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu zahărul până când obţineţi un amestec spumos. Adăugaţi în ea macul, coaja rasă de la cele 2 lămâi şi gălbenuşurile, puse pe rând.

Amestecaţi ingredientele şi apoi adăugaţi laptele şi făina. Bateţi albuşurile spumă şi când aceasta se ţine ferm pe tel, adăugati-o în compoziţia preparată anterior, prin răsturnare, nu prin frecare.

Turnaţi amestecul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceţi un blat la foc potrivit.

Când blatul este copt, scoateţi-l din tavă şi lăsaţi-l la răcit pe un grătar. Tăiaţi blatul în 3 foi, umpleţi foile cu frisca, peste care presăraţi seminţe de mac.

Imbrăcaţi tortul într-un strat gros de Hulala, presăraţi-l deasupra cu seminţe de mac şi cu arahide prăjite şi zdrobite. Ţineţi tortul la frigider până în momentul servirii.

Tort cu mac si frisca

Tort cu mac si frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.