Tort inimioara cu gem de visine

Printeaza

Tort inimioara cu gem de visine din: unt, faina, cacao, sare, oua, zahar, frisca, scortisoara, gem de visine, lichior de visine.

Ingrediente:Tort_inimioara_cu_gem_de_visine

Pentru blat şi cremă:

  • 4 linguri cu unt
  • 1/3 cană cu făină
  • 1/3 cană cu cacao
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 4 ouă mari
  • o cană cu zahăr
  • o cană cu frişcă
  • 4 beţe de scorţişoară
  • 2/3 gem de vişine
  • 2 linguri cu lichior de vişine

 

Mod de preparare:

Incepi prin a preîncălzi cuptorul la 200 grade. Intr-un bol, amestecă făina, cacaoa şi sarea.

Intr-un alt castron, în bain-marie, combină ouăle şi zahărul şi amestecă până când devin cremoase. Ia compoziţia de pe foc şi adaugă cu atenţie ingredientele uscate.

Adaugă şi untul la temperatura camerei şi combină-l în mix. Toarnă compoziţia într-o tavă de tort normală, ca mai apoi să tai frumos blaturile în forma dorită, după ce se coc.

Lasă la cuptor preţ de 20 de minute. Intr-o tigaie adâncă, fierbe frişca alături de beţele de scorţişoară. Lasă crema la frigider timp de 2 ore.

Amestecă gemul de vişine cu lichiorul şi răsfaţă cu această marmeladă aromată jumătăţile de blat, pe interior.

Scoate batoanele de scorţişoară din crema de frişcă şi adaugă ciocolata topită. Amestecă energic până obţii o pastă aromată.

Peste straturile de gem de vişine, toarnă cantităţi generoase din această umplutură.

Tort inimioara cu gem de visine

Tort_inimioara_cu_gem_de_visine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.