Tort de inghetata

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de inghetata din: frisca lichida, zahar, oua, zahar pudra, unt, faina, oua, sare, fructe de padure si gelatina.

Ingrediente:Tort de inghetata

  • 400 ml frisca lichida
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 oua

pentru blat:

  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 2 oua
  • sare

pentru jeleu:

  • 200 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 pliculet cu gelatina

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freaca untul spuma cu zaharul, incorporeaza galbenusurile. Adauga faina si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Toarna compozitia intr-o forma rotunda (cu peretii detasabili) unsa cu unt si tapetata cu faina.

Coace la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute. Separat, freacă gălbe­nuşurile cu zahărul până se topeşte. Adaugă albuşurile spumă şi Hulata lichidă bătută bine. Toarnă crema astfel obţinută peste blatul copt şi răcit. Lasă la rece minimum trei ore.

Pune pe foc fructele împreună cu zahărul, până se topeşte. Opreşte focul şi adaugă gelatina. Lasă la răcit puţin şi toarnă peste tortul de îngheţată. Serveşte după ce a stat la rece încă o oră.

Tort de ingheatata

Tort de inghetata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.