Tort ieftin, cu frisca si gem

Printeaza

Tort ieftin, cu frisca si gem din: oua, faina, praf de copt, apa, marmelada de capsuni, frisca, zahar pudra.

Ingrediente:Tort ieftin, cu frisca si gem

  • 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate)
  • 1 ceasca de faina amestecata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri apa clocotita
  • 1/2 ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe)
  • 300 ml frisca batuta
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul, se ung doua forme cu diametrul de 20 cm si se pudreaza cu faina. Se bat albusurile cu zaharul, pana ce se intaresc si sticlesc.

Se incorporeaza galbenusurile, apoi faina si apa si se imparte aluatul in mod egal pentru cele doua forme. Se coace 20-25 de minute, pana ce aluatul devine elastic atunci cand il apesi.

Se scot blaturile din forme si se lasa sa se raceasca.

Se ung cu marmelada si frisca si se asaza unul peste altul. Se pudreaza blatul de deasupra cu zahar si se decoreaza.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.